Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Цуценя » Як доглядати за цуценям? » ВІТАМІНИ ДЛЯ СОБАК
ВІТАМІНИ ДЛЯ СОБАК
Dream-DollДата: Середа, 24.06.2009, 20:14 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
Вітаміни містяться в багатьох кормах і продуктах, але немає єдиної думки про те, скільки і яких вітамінів необхідно собаці. Найбільш важливі для собаки вітаміни А і D, інші потрібні їй лише в певні періоди.

Потреба у вітамінах залежить від багатьох чинників віку, зростання, темпераменту, кліматичних умов проживання. Крім того, необхідно мати таблицю складу кормів, що отримуються собакою, не забуваючи при цьому і власні спостереження, які іноді важливі для уточнення її потреб в тих або інших речовинах.

Вітаміни виконують роль каталізаторів в процесах життєдіяльності, недостатній їх вміст в кормі викликає захворювання, вони особливо потрібні в періоди зростання, розвитку, розмноження, призначення вітамінів прискорює одужання дорослих собак.

Вітамін А необхідний перш за все щенятам і молодим собакам. Він підтримує в нормі зір, регулює функцію слізних і слинних залоз, роботу нирок і підвищує стійкість до інфекцій. До основних джерел вітаміну А для собаки відносяться печінка, яєчний жовток, молоко, кров, печінка тріски, морква, кукурудза, зелень.

З вітамінів групи В найчастіше використовують В1, В2, В6 і В12, останній спеціально рекомендують собакам, страждаючим анемією. Вітамін В1, що оберігає від захворювання бері-бері і неврозів, міститься в пивних дріжджах. Вітамін В2 сприятливо впливає на стан шкіри, слизистих оболонок і мускулатури. Він міститься в молочній сироватці, баранині, печінці, а також в пивних дріжджах. Решта вітамінів групи В стабілізують нервову систему.

Вітамін С особливо рекомендується для протиінфекційного захисту.

Вітамін D, як і вітамін А, грає головну роль під час зростання собаки. Це природний протіворахитноє засіб, важливий чинник для правильного розвитку скелета. У перші місяці життя щеня породи середніх розмірів повинне отримувати щодня з кормом приблизно 500 МЕ (UI) вітаміну D, який міститься головним чином в печінці тріски.

Вітамін Е необхідний для підтримки функції розмноження і підвищення плодючості, має важливе значення і для шкіри. Найбільш багаті їм зародки пшениці.

Вітаміни F і H також надають на шкіру сприятливу дію. Перший міститься в льняному маслі. Вітаміном H багаті печінка і меляса.}

Вітамін К - антигеморагічний. При важких пологах його вводять підшкірно в дозі 40-50 міліграм як стимулятор. Цей вітамін надзвичайно важливий для сук, що вигодовують щенят. Основні джерела - рибна мука, каштани.

Вітамін PP важливий для ротової порожнини і язика. Підшкірна ін'єкція цього вітаміну в комплексі з іншими допомагає при інфекціях. Основні джерела - печінка, м'ясо і яйця.


 
Форум » Цуценя » Як доглядати за цуценям? » ВІТАМІНИ ДЛЯ СОБАК
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: