Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Форум » Породи собак » інфо про породи » Німецька вівчарка
Німецька вівчарка
SamДата: Субота, 19.07.2008, 21:05 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Модераторы
Повідомлень: 8
Репутація: 0
Статус: Offline
Німецька вівчарка
Німецька вівчарка, (ньому. Deutscher Schaferhund, англ. German Shepherd Dog), порода службових собак.Порода виведена в Німеччині в другій половині 19 століття. Уперше була представлена на виставці в Ганновері в 1882 році. Наприкінці 19- го століття німецьких вівчарок стали використовувати в поліції як конвойно- сторожових і пошукових. Під час Перших і Другий світовий воєн німецькі вівчарки служили в армії зв’язковими, мінерами й санітарами. В 20 столітті порода одержало визнання й популярність по усьому світі завдяки своїм унікальним службовим якостям.Сильний, енергійний собака.
Висота в холці для кобеля 61-66 див, для суки 56-61 див. Вага 34-43 кг. Підлоговий тип яскраво виражений: кобель массивнее суки. Формат трохи розтягнутий, мускулатура добре розвинена. Голова клинчастої форми. Вилиці злегка округлі. Вуха стоячі, високопоставлені, гострі, спрямовані вперед і нагору. Шия суха, міцна. Спина пряма, широка. Поперек коротка, поступово переходить до крупу. Круп округлий, плавно спускається до підстави хвоста. Хвіст шаблеподібний доходить до скакального суглоба або нижче. Вовна густа, середньої довжини, з добре розвиненим підшерстям. Офарблення краще яскравий: зонарно- сірий, зонарно-рыжий, чепрачный, чорний і черно-подпалый.Німецька вівчарка відома своєю кмітливістю, здатністю до будь-яких видів дресирування, відданістю хазяїнові, витривалістю й зовнішньою привабливістю.
Німецькій вівчарці необхідно реалізувати свої потенційні можливості й хазяїнові треба це враховувати. Без справи цей собака стає злісної й некерованою. Для німецьких вівчарок характерно таке захворювання, як дисплазия тазостегнових суглобів, будьте уважні при виборі щеняти, щоб батьки собаки були вільні від цього спадкоємного захворювання.
Прогулянки
Гуляти, особливо з молодим собакою, краще там, де вона увесь час буде залишатися на очах. При цьому бажано подалі від доріг із жвавим рухом. Дуже бажано не виводити її до пори до часу на собачі площадки. Адже там собака може не тільки навчитися дурних манер, але й підхопити яку-небудь хворобу, а також розгубити всі свої навички. Але гірше всього те, що може порушитися психологічний зв’язок з хазяїном.
Помнете, що на вулиці завжди складніше управляти собакою, вона завжди гірше слухається й повільніше виконує команди. На вулиці дуже багато відволікаючих факторів, які не дають їй зосередитися на командах хазяїна. До цьому потрібно бути готовим і сприймати всі вуличні “несподіванки” спокійно. Але при цьому всі вправи, які собака ідеально відпрацьовує в домашніх умовах, потрібно відпрацьовувати додатково в умовах вулиці, щоб вона навчилася виконувати команди в будь-якій ситуації.
Багато хто вважають, що молода собака в суспільстві інших собак буде більше рухатися й розвиватися. Але ця омана. Кволих і млявих собак вистачає й на собачих площадках. Так що краще самі більше гуляйте із собакою, займайтеся нею під час прогулянок, і ваш вихованець виросте здоровим.
Але все-таки не коштує й переборщувати. Не обов’язково постійно “смикати” собаку командами або привертати увагу до себе. Собаці потрібно дати небагато волі. Нехай вона займається своїми справами під вашим доглядом, але от “втратитися” ненароком іноді корисно. Варто один раз зайти за дерево або сховатися, і ви побачите, як собака почне за вами доглядати, навіть коли займається своїми справами. Такі ігри в прятки потрібні, щоб привчити молодий собаку стежити за вами. Незабаром вам уже не прийде скрізь розшукувати собаку, а вона сама буде час від часу нагадувати про себе.
Саме для встановлення контакту й через ризик втратити його гуляти із собакою, як, втім, і годувати її, повинен тільки сам хазяїн. По можливості, звичайно, але все-таки треба пам’ятати, що це важливий момент.
От чого не варто робити - це довіряти прогулянку із собакою ребенку. Адже саме на прогулянках з дітьми собаки губляться найчастіше . Пес завжди відводить ребенку в ієрархії зграї- родини саме останнє місце. Тому звичайно не дуже добре його слухається. Грає із задоволенням, а слухатися не бажає - адже, на думку собаки, ребенок навіть нижче її рангом. Що ще погано в цьому випадку - своя непокора на прогулянках собака почне переносити й на інших членів родини. Скінчитися це може некерованістю й неприборкністю собаки.
Щоб уникнути такої неприємності, на прогулянках із собакою інші члени родини не повинні займатися її вихованням і дресируванням. Пускай просто гуляють.
Виносити гуляти щеняти можна з півтора місяців. Спочатку зловживати прогулянками не коштує. Цілком достатньо 10-15 хвилин за раз. Тут головна мета - не стільки выгуливание, скільки приучення до прогулянок у те саме час, а також можливість подихати повітрям. Якщо умови дозволяють, то щеняти краще виносити на вулицю відразу ж після сну. З року собаку можна виводити гуляти два- три рази в день.
Гуляти із собакою потрібно перед дачею корму. Вправами й відпрацьовуванням команд на вулиці займатися не можна, поки собака не вигуляється. При прогулянці собаці потрібно обов’язково давати фізичне навантаження. Після кожної прогулянки пес повинен почувати утома. Для цього з ним добре побігати, змушувати його брати перешкоди, плавати й бігати за ціпком.
Також важливо на прогулянках звертати увагу на те, щоб привчити щеняти до правильного відношення до стороннього. Для цього не дозволяйте чужим людям грати із щеням і гладити його.
По можливості обов’язково потрібно брати свого собаку на прогулянки за місто, у туристичний похід і на прогулянки в ліс. Якщо, звичайно, це не зовсім кімнатна порода начебто мальтійської болонки. Під час таких далеких поїздок собака навчається поводитися в машині, суспільному транспорті, людних місцях і так далі. Собака привчається не обертати уваги на шум багатолюдної вулиці, автомобіля.
Собака, як відомо, тваринне м’ясоїдне. Тобто основним продуктом харчування для неї є м’ясо. Але все-таки обов’язково запитаєте заводчика, у якого будете брати щеняти, чим він кормил тварина, щоб не було занадто різкої зміни харчування. Чим надалі годувати собаку даної породи й у яких кількостях, найкраще довідатися в клубі аматорів цієї породи. Якщо собака безпородна, потрібно звернутися до ветеринара, він підкаже, чим і як краще годувати вашого вихованця.
Саме собою, собака повинна одержувати білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни й,, звичайно, воду. Про те, які продукти підібрати, щоб у раціон харчування входили всі перераховані вище компоненти, говорити не коштує. У книгах по собаківництву ви зможете знайти докладні таблиці по годівлі, у яких зазначене, у якій їжі й у яких кількостях утримуються потрібні собаці вітаміни й мікроелементи.
Потрібно враховувати кілька важливих моментів.
Кожний вид м’яса має своє значення в раціоні собаки, тому необхідно час від часу чергувати окремі види. Тільки свинину краще не давати собаці - свинячий жир погано переварюється й іноді виявляється причиною серйозних розладів травлення.
По можливості найкраще давати собаці сире м’ясо. При варінні не тільки видозмінюються білки, але й губиться до 60 % вітаміну В, хлоридів і фосфатів. Молодим собакам м’ясо можна давати пропущеним через м’ясорубку, дорослим - м’ясо, нарізане дрібними шматками.
У рибі втримується менше живильних речовин, чим у м’ясі, але зате риба містить багато білків і йоду. Риба - відмінне доповнення до раціону, особливо для молодняку. Але її в жодному разі не можна давати в сирому виді, тому що в ній утримується антивітамін В. Крім того, з може заразитися різними паразитами.
Молоко й молочні продукти дуже корисні для щенят. Тому що вони не тільки багаті білками, але містять також значна кількість кальцію, необхідного для росту костей.
У корм можна додавати і яйця, особливо жовтки. Сирих білків краще не давати.
Кістки в більших кількостях небажані. Надлишок костей у їжі викликає важкі запори, особливо в старих собак. Можна давати в розумних межах м’якої телячої кістки й плоскої кістки із хрящевидными краями. Кістки птахи можуть бути небезпечні для собаки.
Хліб краще собакам не давати. Від нього роздмухує живіт, нерідко з’являється екзема. У крайньому випадку, при недостачі інших кормів, можна подавати черствий хліб.
У раціон рекомендується включати також злаки, овочі й фрукти, але не занадто захоплюватися: все-таки травна система собаки не пристосований для переварювання подібних продуктів. Собака - це не кролик.
Невід’ємною складовою частиною собачого раціону є поварена сіль (хлорид натрію), адже в шлунку з виробляється значна кількість соляної кислоти. Свою потребу в хлориді натрію собака звичайно задовольняє, поїдаючи сире м’ясо. Але, якщо в харчуванні собаки переважає варене м’ясо, не слід забувати про поварену сіль.
І нарешті, найважливіше - вода. У розпорядженні собаки повинна постійно перебувати посуд із чистою водою. Особливо багато п’ють щенята, а в жаркі дні частіше звичайного вгамовують спрагу й дорослих тварин.
Залишається тільки згадати про продуктах, які можна купити готовими, головним чином про різні собачі консерви. Якість цієї їжі, зрозуміло, різниться залежно від виготовлювача, але в цілому можна сказати, що це якісні вироби, що містять всі живильні речовини, у яких бідує собака (принаймні , доросла). Сухі корми для собак діляться на два класи: так звані звичайні корми, які продаються у всіх магазинах, і “професійні” .
Професійні корми мають право продавати тільки зоомагазини й ветеринарні клініки, тому що тільки там є фахівці, які можуть відповісти на всі питання покупця. Найбільш збалансоване харчування, приготовлене з якісних продуктів, саме можна знайти в класі професійних кормів. Це, як правило, найдорожчі корми, але й самі живильні, що знижує їхнє споживання. Тому що фундамент здоров’я собаки заставляється в дитинстві, необхідно порекомендувати для щенят саме такі корми. Денна порція залежить від ваги собаки й повинна строго дотримуватися. Поруч із мискою їжі завжди повинна стояти свіжа вода.
 
христинаДата: Субота, 16.05.2009, 16:32 | Повідомлення # 2
Група: Гість





дуже цікаво
 
Dream-DollДата: Середа, 24.06.2009, 18:39 | Повідомлення # 3
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
це ще не вся інформація!
якщо вам потрібна докладна інформація про якусь породу, то ви викладіть запитання сюди)))


 
ГістьДата: Четвер, 16.07.2009, 16:18 | Повідомлення # 4
Група: Гість





Мені цікаво який найкращий раціон для німецької вівчарки в післяопераційний період
 
ГістьДата: Понеділок, 09.11.2009, 19:18 | Повідомлення # 5
Група: Гість





як визначити чи це справді німецька вівчареа
 
Dream-DollДата: Вівторок, 10.11.2009, 13:12 | Повідомлення # 6
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
Це службовий собака з урівноваженим, рухливим типом поведінки, надзвичайно здібний до різноманітного дресирування, слухняний.Німецька вівчарка універсальна. Вона однаково добре може служити собакою-компаньйоном, охоронним, захисним, розшуковим, службовим і караульним собакою. Успішно використовується в тваринництві як пастуший собака. Частіше за інші породи використовується на службі в армії, в поліції, для охорони державних кордонів. Чудово видресирувана німецька вівчарка незамінна при затриманні злочинця. Використовується для супроводу сліпих.
ай невже ви ніколи не бачили німецьку вівчарку?))))) smile


 
ГістьДата: Понеділок, 23.11.2009, 22:50 | Повідомлення # 7
Група: Гість





як навчити собаку приносити наприклад журнал?
 
Dream-DollДата: Понеділок, 30.11.2009, 21:40 | Повідомлення # 8
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
якщо собака тренована і вміє виконувати команди візьми і до мене. то преблем немає. якщо ні. то спічатку потрібно вивчити ці команди.
коли дані команди будуть вивчені тре буде тренуватись із журналом)


 
оксанаДата: Понеділок, 11.01.2010, 19:17 | Повідомлення # 9
Група: Гість





наша собака дуже рухлива і не слухняна. чи нормально це? якщо в німецької вівчарки рижоватий ніс - невже вона не чистокровна???
 
ГістьДата: Четвер, 14.01.2010, 20:53 | Повідомлення # 10
Група: Гість





який вміст шлунку німецької вівчарки?
 
Dream-DollДата: Субота, 16.01.2010, 00:30 | Повідомлення # 11
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
ммм...цікаве питання)) дозвольте запитати, а для чого вам?)

 
ГістьДата: Неділя, 07.02.2010, 23:15 | Повідомлення # 12
Група: Гість





Вівчарці 8 місяців і вона не гавкає на чужих лише грається. Чи це є нормально?
Якщо ні, що робити?
 
ГістьДата: Понеділок, 08.02.2010, 11:19 | Повідомлення # 13
Група: Гість





Скажіть будь-ласка раціон харчування німецької вівчарки...І якщо це у вашій компетенції, які засоби застосовувати для покращення шерсті або підтримувати здоровий вигляд шерсті...
 
ГістьДата: Понеділок, 08.02.2010, 22:20 | Повідомлення # 14
Група: Гість





Де знайти докладну інструкцію по тренуванні вівчарки виконувати команди? допоможіть.
 
Dream-DollДата: Вівторок, 09.02.2010, 20:56 | Повідомлення # 15
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
для того щоб собака не гралась з чужимі її потрібно тренувати такими командами як "візьми" (іншими словами фас..правда тепер команду фас використовувати заборонили) та команду охороняй.

 
Dream-DollДата: Вівторок, 09.02.2010, 20:57 | Повідомлення # 16
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
раціон харчування...все залежить від віку...скільки вашій собаці?

 
Dream-DollДата: Вівторок, 09.02.2010, 20:59 | Повідомлення # 17
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
докладну інструкцію надати важко..адже тренери завжди користуються особистим досвідом...
я б радила краще купити вам книгу по тринуванню..вона продається в звичайних зомагазинах..або записатись на тренінг..якщо це звісно можна у вашому місті.


 
ГістьДата: Вівторок, 02.03.2010, 20:52 | Повідомлення # 18
Група: Гість





чи обовязково у німецької вівчарки мають бути чорні цятки(родимки)з обох боків на мордочці
 
ГістьДата: Неділя, 07.03.2010, 01:02 | Повідомлення # 19
Група: Гість





Скажіть будь-ласка якщо у собаки ріжуться зуби можливо що може підніматися температура, неактивна і погано їсть???
 
ЄваДата: Четвер, 22.04.2010, 16:48 | Повідомлення # 20
Група: Гість





Чим краще годувати маленьких цуциків?? Їм тиждень! і що краще давати їсти самій собачці?
 
Форум » Породи собак » інфо про породи » Німецька вівчарка
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: