Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Спеціаліст рекомендує... » Ветеринарія » Профілактичні заходи від бліх та кліщів
Профілактичні заходи від бліх та кліщів
Dream-DollДата: Середа, 24.06.2009, 19:40 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
Блохи та іксодові кліщі – зовнішні паразити, які живуть у лісах, на полях, в парках і скверах, тобто всюди, де гуляє Ваша собака. Ці паразити наносять велику шкоду організму собаки, викликаючи дерматити, алергічні реакції та інтоксикацію організму. Блохи є допоміжними господарями деяких видів гельмінтів, крім того вони можуть бути носіями збудників багатьох інфекційних захворювань. Іксодовий кліщ під час укусу може заразити собаку таким небезпечним захворюванням як піроплазмозом.

Щоб запобігти зараженню собаки паразитами слід проводити профілактичні заходи. У зоомагазинах та ветеринарних аптеках є широкий вибір надійних та безпечних препаратів: нашийники, спреї, туби. Всі препарати виготовлені на основі нетоксичної для теплокровних, але згубної для паразитів речовини. Якщо ж собака заразилась блохами до цього, її слід покупати, використовуючи шампунь проти бліх, а після цього обробити профілактичними препаратами. До того ж не забудьте продезінфікувати підстилку собаки.

Якщо Ви на тілі собаки побачили кліща, не поспішайте його відривати – головка з хоботком обов’язково залишиться в шкірі, що викличе нагноєння. Для того, щоб витягти кліща, потрібно до нього щільно прикласти ватку добре змочену олією (кліщ не матиме доступу повітря і не міцно триматиметься шкіри собаки), а потім повільно, круговими рухами легко витягнути паразита.


 
Форум » Спеціаліст рекомендує... » Ветеринарія » Профілактичні заходи від бліх та кліщів
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: