Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Липень » 3 » Новини із світу тварин
Новини із світу тварин
22:02

Вчені клонували одразу 4 цуценят від особливого лабрадора.

Південнокорейська біотехнологічна компанія представила чотирьох щенят породи лабрадор, яких, запевняють генні інженери, клонували від унікального японського собаки, здатного виявляти за допомогою нюху рак у людей на ранніх стадіях.
Успіх належить RNL Bio, підрозділу славнозвісної лабораторії країни, яка вперше у світі клонувала пса. У філії кажуть, що вже в у вересні цуценят відправлять в Японію для подальшого тренування.
Малюків клонували від "обдарованого" чорного лабрадора на ім'я Marine, який відзначився тим, що своїм гострим нюхом виявляв клітини раку в пацієнтів. Причому цей метод виявився ефективнішим навіть за найчутливіші насьогодні прилади. Щенята отримали відповідно прізвиська Marine-R, -N, -L та -S.
Речниця RNL Bio, запевняє, що компанія продовжуватиме роботу в цьому напрямку.
Кім Юн (речниця компанії RNL Bio): “Вперше у світі вченим вдалося успішно клонувати одразу чотирьох цуценят. Це у свою чергу підтвердило економічну ефективність цієї процедури, що було головним критерієм для комерційних проектів із клонування. Відтак, ми активно продовжуватимемо роботу в цьому напрямку, відтворюючи собак для спеціальних завдань чи просто домашніх улюбленців“.
Лі Пен Чхан, професор Сеульского національного університету, який керував попередніми проектами з клонування собак і долучився до роботи над цією програмою, вже висловив сподівання, що цуценята успадкували надзвичайний дар.
Кім Юн (речниця компанії RNL Bio): “Ми клонуємо таких собак для того, щоб рятувати людей, які можуть померти від раку, постраждати від вибухівки чи наркотиків. Відповідно, ми маємо намір використовувати цю технологію осмислено і з конкретною ціллю“.
Яким чином собаки можуть відчувати розвиток онкологічних захворювань у людей - науковцям достеменно не відомо. Вони лише припускають, що ракові клітини мають запах, тому собаки й виявляють захворювання, обнюхуючи груди чи шкіру пацієнтів. Однак досі цей процес для науковців залишається загадкою.

Переглядів: 950 | Додав: Dream-Doll | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Dream-Doll  
0
=))
наш сайт тепер буде дуже часто обновлятись! заходьте ще! smile

Ім`я *:
Email *:
Код *: