Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Породи собак » інфо про породи » Ханаанская собака
Ханаанская собака
Dream-DollДата: Середа, 23.07.2008, 13:41 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
Ханаанская собака

Ханаанская собака, (Canaan Dog, від Caanaan - древня назва Палестини, Сирії й Фінікії), порода службових собак. Національна порода Ізраїлю. Походження не встановлене, швидше за все шляхом одомашнювання собак- парій Близького Сходу. Використовувалася з найдавніших часів бедуїнами й іншими кочовими племенами Близького Сходу в якості вівчарських і вартових собак. Серед близьких родичів ханаанской собаки найбільш відомий бассенджи. Розум і надійність ханаанской собаки стали відомі й в інших країнах, особливою популярністю вона користується в США. Витончений, рухливий собака, схожа на шпіца. Висота в холці 48-61 див, вага 16-25 кг.

Пропорційно складена. Голова клинчаста, черепна частина округла, морда звужується до мочки носа. Тіло сильне, мускулатура міцна. Лінія спини пряма. Хвіст високо посаджений, тримається закинутим на спину, покритий пишною вовною. Вовна середньої довжини, пряма, тверда. Офарблення: варіанти від піскового до червоно-коричневого, а також білий, чорний.

Сірий і черно-подпалый неприпустимі. При будь-якому офарбленні бажані більші ділянки білого кольору. Допускається маска на морді темна або світла. Ханаанская собака покладливий і кмітлива, надійний друг ваших домашніх. На неї можна покласти й охорону будинку, з недовірою ставиться до стороннього. Більше підходить для квартирного змісту, чим для вулиці.


 
Форум » Породи собак » інфо про породи » Ханаанская собака
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: