Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Породи собак » інфо про породи » Вельш - спрингер - спанієль
Вельш - спрингер - спанієль
Dream-DollДата: Середа, 23.07.2008, 13:45 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
Вельш - спрингер - спанієль

Вельш - спрингер - спанієль, (Welsh Sprіnger Spanіel), порода мисливських подружейных собак. Виведена у Великобританії в 17 столітті. Предком, імовірно був собака, що жила в Уельсі й перше згадування про неї ставиться до початку 14 століття. До другої половини 19 століття порода сформувалася як самостійна й називалася вельш- кокер. Стандарт був прийнятий у Великобританії тільки в 1902 р. Розводять цю породу не тільки на батьківщині, але й в інших європейських країнах, а також у США й Канаді. Сильний, витривалий собака компактного додавання, дуже схожий на англійського спрингер-спанієля, але менше розміром.

Висота в холці 45-48 див, вага 16-20 кг. Голова небагато куполообразная, із чітким переходом від чола до морди. Морда пряма, квадратна. Очі невеликі, коричневі або темно-коричневі. Мочка носа темна або тілесного кольору. Вуха грушоподібної форми, середньої довжини, щільно прилягають до вилиць. Пропорційне тіло сильне й мускулисте. Хвіст має невеликий підвіс, поставлений низько, не піднімається вище ліній спини, купируется на 1/3. Вовна припасована , пряма, шовковиста на дотик. Офарблення яскраво-рудий з білим. Ласкавий, слухняний, життєрадісний собака, вимагає ввічливого, делікатного відношення до себе.

Частіше живе в будинку як компаньйон, але треба пам’ятати, що вельш-спрингер-спаниель - азартний мисливець, що не знає утоми, тому містити його в міській квартирі не рекомендується. Необхідні тривалі прогулянки на далекі відстані й фізичні навантаження, собака любить купатися.


 
Форум » Породи собак » інфо про породи » Вельш - спрингер - спанієль
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: