Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Спеціаліст рекомендує... » Рекомендації собаководам » Догляд за старою собакою
Догляд за старою собакою
Dream-DollДата: Середа, 24.06.2009, 19:42 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
На жаль, стрілки біологічного годинника собаки рухаються значно швидше, ніж людські. Тривалість життя собаки залежить від породи, в середньому вони живуть 10–12 років, а собачки маленьких порід 15–16 років.

Пам’ятайте, що стара собака особливо потребує догляду та допомоги, і вона більше цінує Вашу турботу, ніж раніше. Тепер Ваша черга платити за дружбу і вірність, які собака дарувала Вам протягом свого життя.

Стара собака стає повільнішою, менше рухається і при цьому витрачає менше енергії, тому її треба годувати спеціальним кормом, який має нищу калорійність, менший вміст протеїну, жирів та вуглеводів. Годування собаки висококалорійними кормами може призвести до ожиріння, яке, в свою чергу, дає додаткове навантаження на серце, і несприятливо впливає на весь організм загалом.

Якщо раніше Ви вигулювали свою собаку двічі на день, то тепер не змушуйте її довго терпіти і вигулюйте не менш, ніж 3–4 рази щоденно. На прогулянках не давайте їй зайвих фізичних навантажень – не примушуйте її бігати чи перестрибувати високі бар’єри, хоча й не обмежуйте її активності, якщо вона сама цього хоче.

Ретельнішого догляду потребують очі собаки – слідкування за ними дасть можливість швидко виявити якісь зміни. Наприклад, якщо Ви помітили помутніння рогівки і вчасно звернулись до лікаря, це врятує Вашого пса від повної сліпоти. Постійно слідкуйте за зубами, і якщо Ви виявили зруйнованого або розхитаного зуба, зверніться до лікаря, щоб не допустити розвитку інфекції в ротовій порожнині. Загалом собаку після 8–ми років потрібно двічі на рік показувати ветеринарному лікарю для профілактичного огляду. Це дасть можливість виявити захворювання на ранній стадії, зробити необхідну профілактику і продовжити життя Вашому улюбленцю.

В останні дні життя собаки спілкуйтесь з нею ласкаво і уважно, але ніколи не плачте біля неї і не виявляйте своєї тривоги: собаки дуже чутливі і безпомилково вловлюють думки та почуття господаря. Коли Ваша собака просто постаріла, а не захворіла, то її смерть буде природною та спокійною. Коли ж собака важко хвора і немає надії на покращення, приходить момент, коли слід прийняти важке, але правильне рішення – “приспати” її. Однак ніколи не приймайте такого рішення, якщо Ваша стара собака, безперервно линяючи, просто втратила естетичний вигляд, чи не може довго терпіти, і Вам доводиться вигулювати її кілька разів на ніч, чи, прийшовши з роботи, Ви побачите калюжу на килимі, бо вона вже не змогла Вас дочекатись, чи ... Подумайте, почистити килим можна завжди, але чи залишиться чистою Ваша совість?


 
Форум » Спеціаліст рекомендує... » Рекомендації собаководам » Догляд за старою собакою
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: