Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Породи собак » інфо про породи » Російська вівчарка
Російська вівчарка
Dream-DollДата: Середа, 23.07.2008, 13:38 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
Російська вівчарка

Російська вівчарка, порода службових собак, виведена в степах України. У кінці 18 століття з Іспанії для розведення в степах Новоросії були виписані тонкорунні вівці й разом з ними собаки спеціально для пасіння череди й охорони від хижаків. Але дрібні астурийские (за назвою місцевості на півночі Іспанії) вівчарки виявилися не придатні для захисту череди від степових вовків. Астурийских вівчарок схрещували з місцевими ‘татарськими’ вівчарками, типу кавказьких, і широко розповсюдженими в Криму борзими собаками.

По характері южнорусская вівчарка дуже близька до кавказького, а хортиці передали вівчаркам високий ріст і міцний сухий тип конституції. Призначення собак - охорона отар і сторожова служба. У кінці 19 століття кращі собаки були зібрані для розведення в маєток Аскания- Нова, а в 1933 році на основі цих собак був створений племінний центр у місті Джанкої. Під час другої світової війни породі був нанесений серйозний збиток, і тільки в 1960- х роках почалося її відродження. Висота южнорусской вівчарки в холці 62-65 див і вище. Кістяк міцний, але не масивний. Голова подовжена, помірковано широка.

Перехід від чола до морди слабко помітний. Вуха висячі, середнього розміру, трикутні. Шия високо поставлена, мускулиста. Груди глибока, помірковано широка. Живіт підтягнуть, поперек опукла. Хвіст опущений до скакального суглоба й згорнуть у півкільце. Вовна довга, кошлата. Остьове волосся грубе й твердий, підшерстя м’який і густий. Довжина вовни близько 15 див, у деяких собак до 35 див. Офарблення: білий, білий з жовтим нальотом, сірий^-сірий-попелясто-сірий. Южнорусская вівчарка прекрасно охороняє будинок, сад і іншу територію, що вважає своєю власністю. Від природи вона пильна й недовірлива до стороннього. У родині відмінно ладить із дітьми, дружелюбна.


 
dmitropashkovskiyuaДата: Вівторок, 28.04.2020, 23:52 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
В мене колись був цей пес - чудова порода.!
 
Форум » Породи собак » інфо про породи » Російська вівчарка
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: