Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Спеціаліст рекомендує... » Рекомендації собаководам » ПРИГОТУВАННЯ КОРМУ
ПРИГОТУВАННЯ КОРМУ
Dream-DollДата: Середа, 24.06.2009, 23:49 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
Готуванню корму для собаки слід приділити особливу увага. При варінні велика частина вітамінів руйнується й пропадає, знижується також і загальний зміст білків, які втрачаються разом з піною й бульйоном, мінеральні солі руйнуються й несуться з водою, у якій вариться корм. Смаження також приводить до руйнування білків. Отже, самий якісний для собаки корм - сирої. Але сирі продукти можуть таїти в собі небезпеки. Так, у сирому м'ясі, а особливо в нутрощах, дуже часто можуть знаходитися личинки деяких паразитів, які знешкоджуються тільки при варінні. Корм, довгий час, що стояв поза холодильником, починає псуватися, представляючи сприятливе середовище для розвитку багатьох шкідливих мікроорганізмів - джерел різних захворювань. Обробка кип'ятінням може запобігти псуванню корму, яке більш небезпечна, чому деяка втрата його якості. Варений корм слід помірковано посолити й, крім нього, собаці слід дати трохи повноцінного м'ясного продукту, наприклад, шматочок яловичої печінки.

Потреба собаки в кормі залежить від її породних особливостей, віку, фізичного навантаження, а також від її фізіологічного стану, наприклад, у період годівлі сукой цуценят.

Потреба собаки в кормі в кожному разі залежить від розмірів її тіла, а також визначається її способом життя й інтенсивністю витрати енергії, темпераментом тварини. Собаки малих порід з живим темпераментом витрачають щодо розмірів свого тіла значно більше енергії, чим великі зі спокійною й повільною вдачею. Цілком закономірно, що усередині кожної породи, наприклад, серед службових собак, одні працюють більше, інші несуть менше навантаження. Відповідно й потреба в кормі, і апетит у працюючих собак зростають. Умови утримання собаки також позначаються на потреби в кормі. Собака, яка утримується взимку у теплім приміщенні, не має потреби в такій кількості енергії, яка потрібна для собаки тієї ж породи й розмірів, яка живе у дворі на прив'язі в холодній будці, погано захищеної від непогоди. Раціон таких собак взимку повинен включати більшу кількість жирів і вуглеводів для заповнення витрати тепла організмом.

У період росту й розвитку собака потребує різноманітного корму. Підсисне цуценя отримує материнське молоко кожні три години, а по завершенню росту й розвитку собак переводять на дворазову годівлю. У собаки корм перетравлюється від 16 до 18 годин, після чого в неї з'являється почуття голоду. Більшість собак необхідно годувати 2 рази в день, ранком даючи менше корму, а ввечері - основну частину раціону.


 
Форум » Спеціаліст рекомендує... » Рекомендації собаководам » ПРИГОТУВАННЯ КОРМУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: