Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Спеціаліст рекомендує... » Рекомендації собаководам » чи правильно ви годуєте свого вихованця?
чи правильно ви годуєте свого вихованця?
Dream-DollДата: Четвер, 25.06.2009, 00:24 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
Багато власників щиро дивуються, довідавшись, що годівлі тварин потрібно приділяти особливу увагу, і приводять приклади благополучного існування кішок на молоці й рибі, а собак на перловій каші й курячій шкірі. Я ж на такі заяви відповідаю, що все до пори, до часу. І щоб уникнути непотрібних проблем просто необхідно годувати тварину правильно!

Для цього спочатку потрібно визначитися, чи будете ви готувати корм самі або купувати в зоомагазині, тобто визначитися з типом годівлі. Змішувати готові й натуральні корми не рекомендується! Поясню чому. У готовому кормі живильні речовини, мікроелементи й вітаміни уже збалансовані, і якщо в такий раціон внести додаткове джерело, приміром, білка у вигляді м'яса, одержимо надлишок по цьому самому білку. А надлишок набагато гірше, ніж недолік. Та й лікувати наслідки такої годівлі складніше.

Якщо ви вирішили самі готовити їжу тварині, поставтеся до цього з усією відповідальністю! Нормована годівля є найважливішою умовою для підтримки здоров'я й тонусу тварини, а захворювання органів травлення найчастіше бувають через неправильну годівлю.

Набагато менше турбот і більше вільного часу вам принесе годівля готовими раціонами. Вони бувають двох видів: сухі й вологі (паштети, шматочки в соусі, шматочки з кашами й (або) овочами). При виборі будьте уважні! Корми підрозділяються по якості на економ–клас, преміум і супер–преміум.

Запам'ятайте, що при годівлі готовими кормами потрібно давати тільки корм і воду! Нічого більше поверх норми! Ніяких шматочків зі столу, ніякої «сосисочки на закуску»! Якщо тварина п'є мало води, краще відмовитися від сухих готових кормів і спробувати вологі.

Незаперечною перевагою готових кормів є те, що вони враховують вік тварини і його розмір і випускаються збалансованими для того або іншого віку й фізіологічного стану. Так само корми можуть бути збалансовані для тих або інших порід тварин одного виду.

Отже, вирішивши, що будете годувати готовими кормами, необхідно визначити добову норму споживання корму. На кожній упаковці корму є усереднені дані про норми для тієї або іншої вагової категорії тварини. Варто мати на увазі, що норми ці досить орієнтовні й добову дачу корму варто завжди обчислювати емпіричним шляхом (за результатами власних спостережень за вихованцем). Потреба в кормі залежить від активності тварини (наприклад, спанієль, якого регулярно використовують для полювання, повинен одержувати більше корму, чим його побратим, що постійно перебуває вдома й гуляє на повідці), фізіологічного стану (вагітні самки повинні їсти досхочу), породи (голі породи тварин, приміром, кішки–сфінкси, повинні одержувати також більше корму, чим звичайна кішка такої ж ваги, через особливості породної фізіології), умов змісту й т.д.

Пам’ятайте, що годівля повинна бути збалансованою, а корми (як готові, так і натуральні) свіжими й купленими в перевірених гарних магазинах, тоді про більшу частину проблем зі здоров'ям Ви просто ніколи не довідаєтеся.


 
glafira_afanasevnaДата: Вівторок, 13.11.2018, 17:48 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Вы только не забывайте, что как бы хорошо вы ни кормили питомца, ему всё равно в идеале нужны и зубная паста, и шампунь, и бальзам. Причем, желательно эко средства, а не что-нибудь подешевле. Извините за каламбур, но я уже "собаку на этом съела" и что-то в этом понимаю. Лично я советую посетить этот сайт: https://glossary.ua/ там вы найдете всё, что нужно.
 
Форум » Спеціаліст рекомендує... » Рекомендації собаководам » чи правильно ви годуєте свого вихованця?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: