Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Спеціаліст рекомендує... » Ветеринарія » Переваги стерилізації
Переваги стерилізації
Dream-DollДата: Середа, 24.06.2009, 19:42 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
Стерилізувати чи не стерилізувати? Для багатьох власників дуже важко прийняти правильне рішення. Якщо Ви тримаєте собаку без родоводу, або Вас просто не дуже цікавить її виставкова кар’єра і Ви впевнені, що ніколи не захочете одержати від неї потомство, відповідь однозначна – стерилізувати.

У самок стерилізація полягає у видаленні яєчників і матки, в подальшому це виключає можливість розвитку пухлин цих органів та піометри, а також різко знижує ймовірність раку молочної залози. У стерилізованих самок припиняється цикл овуляції, тож Вам не доведеться по три тижні двічі на рік виводити кров’яні плями на килимах та відганяти від свого під’їзду її “прихильників”.

У самців стерилізацією частіше називають кастрацію. Це видалення сім’яників. Воно виключає виникнення раку, інфекцій статевих органів та запалення простати, що часто трапляється у некастрованих самців. Крім того, кастрований самець (кастрація різко знижує рівень гормону тестостерону) ніколи не буде тікати з дому в пошуках самки (отже в нього менше шансів загубитися), він менше вступатиме в бійки з іншими собаками.

Помилковою є думка, що стерилізовані собаки стають душевно пригніченими. Стерилізовані собаки не втрачають своїх природних інстинктів і тому кастрований самець не перестане, наприклад, охороняти об’єкт – навпаки, він охоронятиме його краще, не відволікаючись на самок. Господаря кастровані собаки теж люблять всім серцем, не відволікаючись на тварин протилежної статі.

Стерилізація дає можливість Вашій тварині прожити довге та щасливе життя.


 
Dream-DollДата: Четвер, 25.06.2009, 00:21 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
Оптимальним часом для проведення стерилізації та кастрації більшість ветеринарних лікарів вважають вік тварини від 10 місяців.

Донедавна вважалося, що стерилізація є шкідливою для здоров`я тварини, скорочує тривалість її життя, спотворює її поведінкові реакції. Деякі власники тварин мають таку точку зору й тепер.

Проте, останні наукові дослідження безперечно довели, що така думка не має під собою обґрунтування. На сьогодні у світі кількість стерилізованих собак та котів стрімко росте. Наприклад, у Франції візит до лікаря з метою проведення цієї операції є третьою за численністю причиною відвідин ветклініки після щеплення та фізичних травм.

Одночасно, власник тварини повинен пам`ятати, що, внаслідок зміни способу життя, його домашній улюбленець набуває схильність до переїдання з одночасним потенційним зменшенням активності. Отже, він потребує спеціальної дієти і щоденних фізичних навантажень, аби уникнути надмірної ваги і пов`язаного з цим небезпечного навантаження на серцево–судинну систему й суглоби.


 
Форум » Спеціаліст рекомендує... » Ветеринарія » Переваги стерилізації
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: