Собака - найкращий друг людини!
Форма входу
Пошук
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Цуценя » Як наявність тварини у будинку позначиться на вашій дитині? » Як наявність тварини у будинку позначиться на вашій дитині?
Як наявність тварини у будинку позначиться на вашій дитині?
Dream-DollДата: Четвер, 25.06.2009, 00:31 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline

Якщо ви все–таки вирішили, що у вашому будинку з'явиться новий член родини, то разом з ним у життя вашої дитини ввійде цілий новий світ. Дитина виростає більш здоровою фізично і психічно, більш самостійною. Вона вчиться правильно поводитися з тваринами, а також відповідальності за іншу живу істоту. Для малюка спілкування із твариною – це просто щастя й радість. Тварина може стати гарним другом для закритих та сором’язливих дітей, а також для тих у яких немає братів і сестер.

Але тварини можуть бути і джерелом небезпеки для дітей. Насамперед, алергія. Якщо у малюка або у вас є алергійні прояви, тварину заводити не варто. До того ж, кішки, собаки, гризуни є переносниками різних інфекцій. А маля, як правило, дуже легко може її підхопити. Також є і фізична небезпека: якщо у вашому будинку з'являється собака великої або агресивної породи. Звичайно, при правильному виборі тварини, його відповідному вихованні й ретельному догляді всі ці небезпеки можна звести до мінімуму.

Яка тварина найкраще підійде Вашому малюку?
Якщо ви хочете, щоб для дитини домашній вихованець став не просто черговою іграшкою, щоб дитина брала участь у процесі виховання й догляду за ним, найкраще першу тварину подарувати коли дитині виповнилося 5–6 років. Для малюків цього віку більш підходящими є хом'ячки й морські свинки. Їх можна брати на руки й гладити, що для дитини дуже важливо, вони витривалі й не вимагають особливих умов утримання.

В 9–літньому віці дітям уже цілком під силу догляд за жабами, кроликами, білими мишами, пацюками, невеликими собаками й короткошерстими кішками.

Дітям 9–10 років можна купувати акваріумних рибок, равликів, водяних і сухопутних черепах.

Не раніше 10–12 років рекомендується заводити для дитини довгошерстих кішок, канарок і хвилястих папужок.

Білок і великих папуг краще купувати, коли дитині здійсниться 12–15 років.

А вже 16–літнім підліткам можна довірити практично будь–яку тварину, включаючи собак великих порід.


 
Форум » Цуценя » Як наявність тварини у будинку позначиться на вашій дитині? » Як наявність тварини у будинку позначиться на вашій дитині?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: